Loonstein Advocaten advies van een joodse advocaat in Amsterdam;
Woord en daadkracht

Onze mensen

Hier vindt u de mensen die op ons kantoor werkzaam zijn.

Prof. mr. H. Loonstein, advocaat

Herman Loonstein (1958) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij voltooide zijn studie Nederlands Recht in een kleine tweeënhalfjaar. Daarna behaalde hij ook met succes zijn doctoraal in het Notarieel Recht. Op 5 augustus 1980 werd hij op 22-jarige leeftijd beëdigd, op dat moment als jongste advocaat van Nederland. De jonge Herman Loonstein bemachtigde na zijn studie een stageplaats bij het bekende advocatenkantoor Gomperts in Amsterdam. Na 3 jaar besluit de talentvolle en vastberaden Loonstein voor zichzelf te beginnen en betrekt een kantoor in Amsterdam-Zuid, samen met twee andere advocaten. In 2003 verhuist Loonstein zijn kantoor naar Amsterdam-Buitenveldert.

In 1988 werd Loonstein benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Herman Loonstein is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten en oprichter van het kantoor Loonstein Advocaten B.V. Herman Loonstein is regelmatig betrokken bij spraakmakende procedures. Verder publiceert hij regelmatig in gerenommeerde vakbladen, zoals het blad Juridische Berichten voor het Notariaat (JBN) en Beslag- en Executierecht (BER).

Mr. H.J. Oosterhagen, advocaat

Johan Oosterhagen (1993) studeerde in Amsterdam Rechtsgeleerdheid aan de Vrije Universiteit. Tijdens zijn studie specialiseerde Johan zich in strafrecht, privaatrecht, belastingrecht en bedrijfseconomie. Na het behalen van zijn bul in 2015 besloot hij verder te studeren in Leiden. Aan de Universiteit Leiden studeerde hij Encyclopedie en Filosofie van het recht en Straf- en strafprocesrecht. 

Johan werd in augustus 2017 in Amsterdam als advocaat beëdigd. Johan is gespecialiseerd in strafrecht, maar houdt zich ook bezig met alle andere rechtsgebieden waar ons kantoor zich op richt.

Johan is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

J.M. Loonstein, paralegal

Sruli Loonstein (1985) is sinds 2011 als paralegal werkzaam bij Loonstein Advocaten. Sruli behandelt voornamelijk  kanton- en bestuurszaken bij de rechtbank. Dit zijn zaken die onder meer betrekking hebben op het huurrecht, arbeidsrecht en vorderingen tot een bedrag van € 25.000,--.

In 2012 start Sruli een eigen onderneming genaamd Kantonspecialist Loonstein. Deze onderneming werkt nauw samen met Loonstein Advocaten en een deel van de kantonprocedures wordt via de eigen onderneming van Sruli gevoerd.

Sruli behandelde een spraakmakende zaak bij de kantonrechter in Den Haag die bekend is geworden als de identiteitskaart-procedure. Een Joodse man die op Shabbat geen identiteitskaart bij zich mocht dragen (op grond van de Joodse wet), werd ontslagen van alle rechtsvervolging.

Sruli werkt deels vanuit het Israelische kantoor van Loonstein Advocaten in Petach Tikva. De Israelische desk in Israël wordt door hem geleid. 

A.A. Loonstein, paralegal

Victor Loonstein (1987) is als paralegal verbonden aan ons kantoor. Hij houdt zich onder meer bezig met incasso- en kantonzaken. Verder behandelt hij collectieve kwestie tegen multinationals, die een collectieve aanpak vergen. Het gaat daarbij meestal om zaken waarbij een grote groep is benadeeld door een grote partij, die door middel van een gezamenlijke aanpak recht probeert te halen. Victor begeleidt deze trajecten en procedures. Victor is verder verantwoordelijk voor de algemene managementactiviteiten op kantoor en hij onderhoudt het brede netwerk van Loonstein Advocaten. Victor is verder woordvoerder en media-adviseur van het kantoor.

Victor is verder oprichter van CLAIM4U, een incassobureau dat zich inzet voor gedupeerde passagiers die recht hebben op compensatie als gevolg van vliegvertragingen.

R. van den Heuvel, juridisch secretaresse

Romy van den Heuvel (1996) is sinds 2017 als juridisch secretaresse verbonden aan Loonstein Advocaten. Romy ondersteunt de advocaten en paralegals bij hun dagelijkse werkzaamheden. 

In 2016 heeft Romy haar bachelor Rechtsgeleerdheid behaald op de Universiteit van Amsterdam, gevolgd door de master Public International Law in 2017, met als specialismen mensenrechten en internationaal strafrecht. Momenteel volgt Romy extra vakken op het gebied van militair recht, kinderrechten en vreemdelingenrecht.

Naast haar studie is Romy coördinator bij stichting Rechtswinkel Noord-Holland Noord, locatie Heerhugowaard. Ook staat zij regelmatig als trainer van een meidenteam en als speelster op het voetbalveld.

 

Eerbied en gerechtigheid in Nederland en Israël

Betrokkenheid en doorzettingsvermogen. Advocatenkantoor Loonstein biedt steun aan ieder mens die dat nodig heeft. 
 

Juridisch advies nodig?
Stel uw vraag