Loonstein Advocaten advies van een joodse advocaat in Amsterdam;
Woord en daadkracht
Loonstein Advocaten advies van een joodse advocaat in Amsterdam;
Woord en daadkracht

Eerbied en gerechtigheid in Nederland en Israël

Betrokkenheid en doorzettingsvermogen. Advocatenkantoor Loonstein biedt steun aan ieder mens die dat nodig heeft. 
 

Prof. mr. Herman Loonstein

prof. mr. H. Loonstein

Prof. Mr. Herman Loonstein (1958) studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Hij voltooide zijn studie Nederlands Recht in een kleine tweeënhalfjaar. Daarna behaalde hij ook met succes zijn doctoraal in het Notarieel Recht. Op 5 augustus 1980 wordt hij op 22-jarige leeftijd beëdigd als advocaat.

De jonge Herman Loonstein bemachtigt na zijn studie een stageplaats bij het bekende advocatenkantoor Gomperts in Amsterdam. Na 3 jaar besluit de talentvolle en vastberaden Loonstein voor zichzelf te beginnen en betrekt een kantoor in Amsterdam-Zuid, samen met 2 andere advocaten. Vanaf 2003 houdt Loonstein kantoor in Amsterdam-Buitenveldert.

In 1988 wordt Loonstein benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Herman Loonstein is lid van de Nederlandse Orde van Advocaten.

Hij is getrouwd met Shoshanna Esther Loonstein-Maarsen en heeft zes zonen.

Herman Loonstein voert (en voerde) in zijn carrière regelmatig spraakmakende en geruchtmakende procedures.

Hij is naast advocaat ook Moheel (circumcisieloog) en voert jaarlijks tientallen Britot Mila (besnijdenissen) uit. Verder bekleedt hij meerdere bestuursfuncties in Joods Nederland.

De heer J.M. Loonstein

Jisrael Menachem (Sruli) Loonstein (1985) is als jurist sinds 2011 werkzaam aan het kantoor van zijn vader. Loonstein jr. voert bij Loonstein Advocaten een groot deel van de zogenoemde kanton- en bestuurszaken. Dit zijn zaken die onder meer betrekking hebben op het huurrecht, arbeidsrecht en vorderingen tot een maximum van €25.000,-.

In 2012 start Sruli Loonstein een eigen onderneming genaamd Kantonspecialist Loonstein. Deze onderneming is een samenwerkingsverband aangegaan met Advocatenkantoor Loonstein. Een groot deel van de kantonprocedures wordt via deze nieuwe onderneming gevoerd.

Loonstein jr. voerde met succes een procedure bij de kantonrechter in Den Haag die bekend staat als de identiteitskaart-procedure. Een joodse man die op Shabbat geen identiteitskaart bij zich droeg (op grond van de Joodse wet niet toegestaan), werd ontslagen van alle rechtsvervolging.

Sruli Loonstein is net zoals zijn vader Moheel (circumcisieloog) en voert jaarlijks tientallen Britot Mila (besnijdenissen) uit in Nederland en Israël.

Israël
Sruli Loonstein woont delen van het jaar in Israël en daarom staat de desk in Israël onder zijn leiding.

De heer A.A. Loonstein

Victor Loonstein is als juridisch medewerker verbonden aan ons kantoor. Hij houdt zich onder meer bezig met incasso- en kantonzaken. Verder behandelt hij zaken die een collectieve aanpak vergen. Mensen komen samen via ons kantoor en hij helpt ze met procedures tegen grote organisaties. Daarnaast verzorgt hij algemene managementactiviteiten en onderhoudt hij het uitgebreide netwerk van ons kantoor.

De heer H.J. Oosterhagen

 

 

Johan Oosterhagen (1993) is sinds 2013 werkzaam bij Loonstein Advocaten in Amsterdam. Hij is begonnen in de ondersteunende functie van secretaris. Sinds medio 2015 houdt hij zich als beginnend jurist ook zelfstandig bezig met het behandelen van zaken.

Master
In 2015 heeft Johan Oosterhagen zijn studie Rechtsgeleerdheid afgerond aan de Vrije Universiteit. Hij heeft zich tijdens zijn studie gericht op verschillende specialisaties: strafrecht, privaatrecht, belastingrecht en bedrijfseconomie. Momenteel vervolgt hij zijn studieloopbaan aan de Universiteit Leiden met de masterstudies Rechtsfilosofie en Strafrecht.

Politiek

Naast zijn rechtenstudie heeft Johan Oosterhagen een bijzondere interesse voor de politiek. Hij maakt deel uit van commissies bij de JOVD Leiden, een liberale politieke jongerenorganisatie gelieerd aan de VVD, en is lid van de klassiek-liberale partij Voor Nederland (VNL).

Juridisch advies nodig?
Stel uw vraag
Juridisch advies nodig?
Stel uw vraag